Info  
Ajankohtaista
Tapahtumakalenteri
Treeniaikataulu
Hinnat
Harjoittelu
Jäsenyys
Virusmäen Wushu ry
Yhteystiedot
  Lajit  
Wushu
Changquan
Nanquan
Taijiquan
Qigong
Perinteiset tyylit
Aseet
  Artikkelit  
Kuvat ja videot
Artikkelit ja kirjallisuus
Linkit
Arkisto
   
   
 
Yhteistyökumppanit
 
   
 

 

Lue meistä lisää

Antti Huhtamäki

Puheenjohtaja

Vain kahden vuoden harrastuksen jälkeen minut valittiin puheenjohtajaksi, ja edeltäjäni Reetta-Maijan tavoin edustan hallituksessa tavallista lajin terveysharrastajaa. Kaukaa nuoruusvuosilta minulla on kokemusta myös judosta ja karatesta. Taijissa on kiehtonut erityisesti liikesarjojen vaatima keskittyminen yhdistettynä monipuoliseen liikuntaan. Laji auttaa kehittämään myös tasapainoa ja on erinomainen tapa saada ajatukset pois arjen muista asioista. Työskentelen kansainvälisten vakuutusasioiden parissa.
Motto: ”Tee joka päivä yksi ihminen onnelliseksi, vaikka se olisit sinä itse.”
Lajit: Chen-taijiquan.

 

Kari Koskimäki 

Varapuheenjohtaja, ohjaaja

Kari toi wushun Seinäjoelle ja Kasperitalon judosalilta kaikki alkoi. Seuran sielu ja henki, myös potkumoottori. Harrastanut, tutkinut ja opettanut lajia monipuolisesti vuodesta 1991. Hakenut oppia Kiinasta ja Ruotsista, opettajinaan mm. Wan Li Liu, Zhang Chang Wang, Zhang Fang ja Liu Shaohua. Takana on myös liuta muita kamppailulajeja: judo, aikido, kempo, ninjutsu... Virusmäen Wushun perustajajäseniä.

Motto: ”Jaksaa, jaksaa!”
Lajit: Changquan, Jianshu, Yang-taijiquan, Chen-taijiquan, Tanglangquan, erilaiset aseet.
Saavutukset: SM-hopeaa 2010: Chen-taijiquan 56, SM-kultaa 2008: Tanglangquan (Rukoilijasirkka), SM-pronssia 2008: Chen-taijiquan 56, SM-kultaa 2006: Jianshu, SM-hopeaa 2006: Chen-taijiquan 56.
Taolutuomari (SM-kisat 2010, 2008 ja 2006, EM-kisat 2006).

 

Tanja Mäki-Jussila 

 

Sihteeri, ohjaaja

Aloitin taijin Helsingissä Zhang Fangin oppilaana vuonna 1997. Jäin koukkuun heti. Aktiivisen treenaamisen lisäksi olen puuhastellut yhdistyshommissa Suomen Wushu-liitossa ja Helsingin Wushussa sekä Virusmäen Wushussa perustamisesta lähtien. Marraskuussa 2006 muutin Helsingistä takaisin Pohjanmaalle ja opetan nyt Seinäjoella taijia, taiji-miekkaa ja qigongia. Vaikka laji on vaativa, varsinkin ohjaajana on hienoa huomata ahkeran työn tuomia edistysaskelia ja oppilaitteni oivalluksia omassa tekemisessään. Olen mainosalalla ja tällä nollaan pääni usein hektisenkin päivän jälkeen.
Motto: ”Tärkeintä on tasapaino.”
Lajit: Yang-taijiquan, Chen-taijiquan, Yang-taijijian, Wu-tyylin sapeli, Changquan, Qigong.
Saavutukset: SM2010 4. sija: miesten Chen-taijiquan 56, SM-hopeaa 2008: Taijiquan (Chen 56), SM-kultaa 2006: Chen-taijiquan 56, SM-kultaa 2006: Yang-taijiquan 24 ryhmä, SM-pronssia 2006: Taijijian 42.

 

Jaana Mäki-Jussila 

Rahastonhoitaja

Olen harrastanut taijia vuodesta 2004, miekka ja qigong tulivat mukaan myöhemmin. Taiji on mukava tapa liikkua ja hien saa pintaan ihan huomaamatta. Ompelu ja käsityöt ovat alaani, mm. Seinäjoen kaupunginteatterissa on syntynyt monenlaisia puvustuksia. Jos tarvit hyvät treenihousut, minulta saat mittojesi mukaan.
Motto: ”Hiljaa hyvä tulee.”
Lajit: Yang-taijiquan, Yang-taijijian, Qigong.

 

Sirpa Sirjonen 

Varajäsen

”Kun oppilas on valmis, opettaja ilmaantuu.” Näin kävi!
Vuonna 2007 menin tutustumaan Lapuan kansalaisopistoon Ilkan Sarin taiji-treeneihin, jäin koukkuun saman tien. Mikä mahtava tapa harrastaa liikuntaa ja rauhoittaa mielensä. Sarin lopetettua opetuksen, siirryin Tanjan ohjaukseen. Sarjoja on tullut lisää ja opeteltavaa riittää, tässä lajissa kun ei koskaan tule valmiiksi. Olo treenien jälkeen on tosi mahtava. Treenit ovat loistavaa vastapainoa välillä haastavaankin asiakaspalvelutyöhöni. Lisäplussat tulevat kaikista mukavista treenikavereista.
Motto: ”Koskaan ei tiedä mihin pystyy, ennen kuin yrittää.”
Lajit: Yang-taijiquan, Yang-taijijian, Qigong.

 

Hanna Solin 

Varajäsen

Olen harrastanut erilaisia liikuntalajeja koko ikäni, mutta Seinäjoelle muuttaessani löysin ystävän kanssa Chen-taijiquanin. Ehdin sitä treenata muutamia vuosia, kun minut yllytettiin tulemaan Changquan-treeneihin. Tässä sitä nyt sitten ollaan. Molemmat ovat edelleen mieluisia. Treenaamalla pystyy haastamaan itseään joka kerta ja on hyvä muistaa, että aina voi oppia lisää.
Motto: ”Aina voi kehittyä, mutta se lähtee itsestä.”
Lajit: Chen-taijiquan, Changquan.

 

Taru Patteri 

Varajäsen

Kun puoli vuosisataa alkaa olla mittarissa ja nivelet kuvittelevat voivansa sanoa irti YYA-sopimuksen, on aika tehdä jotain. Minä, epäurheilullisuuden ruumiillistuma, suuntaan askeleni syksyllä 2017 alkeiskurssille. Heti ensimmäisen sähellyskerran jälkeen jää ajatus: Haastavaa, mutta kivaa. Hitaiden ja nopeiden liikkeiden vaihtelu on täydellinen yhdistelmä ihmiselle, joka tapaa nukahtaa rentoutusharjoituksissa ja lenkkeily on aivan liian yksitoikkoista puuhaa. Treenaaminen kohentaa jo muutamassa viikossa koordinaatio- ja keskittymiskykyä, tasapainoa, lihaskuntoa. Liikesarjojen muistaminen kutkuttaa mukavasti harmaita aivosoluja ja nivelten kanssa alamme olla jälleen yhteisymmärryksessä. Treenataan tosissaan, ei silti hampaat irvessä ja verenmaku suussa.

Motto: ”Riittävä hilpeys korvaa puuttuvan älyn.”

Lajit: Chen-taijiquan.

 

Lauri Alhoke 

Varajäsen

Taijiquan-kiinnostus alkoi noin 4 vuotta sitten, kun lapset olivat pieniä ja muut harrastukset saivat siirtyä sivuun. Löysin YouTube-videon, jossa mies (osoittautui jälkikäteen Christopher Peiksi) kertoi lajista, sen mielen ja kehon vaikutuksista ja lopulta ohjasi liikesarjaa tarkoin kuvaillen ja mallia näyttäen. Seinäjoelle muuttaessani tapasin erään Virusmäen Wushun jäsenen ja siitä se oikeastaan lähti, syksyllä 2019 liityin jäseneksi Virusmäen Wushuun. Laji Chen-taijiquan on osoittautunut erittäin monipuoliseksi ja porukka, jolla harrastamme on mukavaa ja oli helppo lähteä mukaan.

Lajit: Chen-taijiquan.

 
Liikenne Hallakangas Mainos- ja muotoilutoimisto Semio Oy Seinäjoen sanomat