Info  
Ajankohtaista
Tapahtumakalenteri
Treeniaikataulu
Hinnat
Harjoittelu
Jäsenyys
Virusmäen Wushu ry
Yhteystiedot
  Lajit  
Wushu
Changquan
Nanquan
Taijiquan
Qigong
Perinteiset tyylit
Aseet
  Artikkelit  
Kuvat ja videot
Artikkelit ja kirjallisuus
Linkit
Arkisto
   
   
 
Yhteistyökumppanit
 
   
 

 

Virusmäen Wushu ry

Virusmäen Wushussa voit tutustua kiinalaisiin taistelutaitoihin ja terveysliikuntaan. Seinäjoella lajin parissa olemme toimineet jo 1990-luvun alusta, ja yhdistykseksi rekisteröidyimme syksyllä 2003. Virusmäen Wushu ry on Suomen Wushu-liiton jäsen. Seurassamme on noin 60 jäsentä ja harjoituksia on kolmena iltana viikossa. Näiltä sivuilta löydät tietoa wushusta sekä lajeista, joita Seinäjoella voi harjoitella.

Wushun tasokoe 2004

Virusmäen Wushun ajatuksena on, että jokainen kamppailee vain itsensä kanssa. Jokainen voi harjoittaa lajia omista lähtökohdistaan, olkoon sitten tähtäimenä notkeus, ketteryys, kova kunto, terveys, mielenrauha – tai hauskanpito. Harjoittelemme erilaisia liikesarjoja, jotka perustuvat perinteisiin kamppailutaitoihin, mutta varsinaista ottelua tai itsepuolustusta emme harjoita. Toisen kunnioittaminen ja tasa-arvo ovat periaatteitamme ja siksi seuraamme on helppo tulla sellaisena kuin on.

Mitalisaalis ensimmäisistä SM-kisoista Helsingissä vuonna 2006

Wushu vaatii kovaa harjoittelua, mutta kärsivällisesti harjoittelemalla pääset eteen päin ja huomaat, kuinka mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava laji lopulta on. Erilaisia lajeja löytyy monipuolisesti jokaiselle. Harjoituksia on niin vasta-alkajille kuin pitempään harrastaneille. Perusharjoittelun lisäksi järjestämme leirejä ja osallistumme lajin kilpailuihin. Teemme myös lajinäytöksiä ja järjestämme opetusta työporukoille.

Värikäs SM-joukkue Oulun kisoissa
vuonna 2008

Mikä ihmeen Virusmäki?

Virusmäki sijaitsee oikeasti Turussa, jonne aktiivinen oppilaamme vei harrastuksen mukanaan ja perusti oman seuran, Urpuviidan Wushun. Urpuviita taas sijaitsee Seinäjoella, mistä koko wushu-harrastus paikkakunnalla sai alkunsa. Virusmäen Wushu Seinäjoella ja Urpuviidan Wushu Turussa ovat toistensa kumppaniseuroja.

Jimin SM-kulta Jyväskylästä vuonna 2010

 

Virusmäen Wushun esite (pdf)

 
Liikenne Hallakangas Mainos- ja muotoilutoimisto Semio Oy Seinäjoen sanomat