Info  
Ajankohtaista
Tapahtumakalenteri
Treeniaikataulu
Hinnat
Harjoittelu
Jäsenyys
Virusmäen Wushu ry
Yhteystiedot
  Lajit  
Wushu
Changquan
Nanquan
Taijiquan
Qigong
Perinteiset tyylit
Aseet
  Artikkelit  
Kuvat ja videot
Artikkelit ja kirjallisuus
Linkit
Arkisto
   
   
 
Yhteistyökumppanit
 
   
 

 

Harjoittelu

Mitä vaatii?

Aikaisempaa kokemusta lajista ei tarvita ja harjoitukset sopivat kaikenkuntoisille. Treeniasuksi käy mukavat, joustavat vaatteet, esim. verkkarit ja t-paita sekä mielellään sisäkäyttöön tarkoitetut kengät tai tossut.

Nopeampia wushu-lajeja suosittelemme 12-vuotiaista ylöspäin. Rauhallisemmat taiji ja qigong soveltuvat

15-vuotiaista aina eläkeikään saakka. Varsinaisia junioriryhmiä ei seurassamme ole, koska harjoittelu vaatii jonkin verran keskittymistä ja kärsivällisyyttä.

Wushu / Changquan

Kurssit ja tasot

Peruskurssilla opetellaan lajin perustekniikoita eli käsi- ja jalkatyötä (torjunnat, iskut, lyönnit, hypyt ja potkut) sekä perusliikkeitä liikesarjan alusta. Peruskurssilla on helppo tutustua lajiin ja tapaan liikkua.

Peruskurssit alkavat syyskuussa ja tammikuussa. Ilmoittautua voit nettisivuillamme tai vain tulemalla paikalle. Peruskurssin alussa järjestämme avoimen lajiesittelyn, ensimmäinen harjoituskerta on maksuton.

Yang-taijiquan

Jatkokurssilla jatketaan liikesarjan harjoittelua ja sisäistämistä. Koko liikesarja opetellaan vaihe vaiheelta ja syvennytään tarkemmin eri tekniikoihin laajentamalla harjoittelun tasoa. Liikesarjoissa riittää opittavaa vuosikausiksi.

Lämmittelyt ja venyttelyt ovat osa harjoittelua. Notkeuden kehittäminen on lajin a ja o, myös ketteryys, koordinaatio, tasapaino ja keskittymiskyky lisääntyvät harjoitusten myötä. Lajista riippuen harjoitukset sisältävät myös aseiden käsittelyä.

Chen-taijiquania voimistelu- ja tanssisalissa

Harjoittelu on kungfua

Harjoittelu vaatii kärsivällisyyttä, aikaa ja kovaa työtä. Pikkuhiljaa kuitenkin huomaat, että tehty työ palkitsee ja pääset eteenpäin. Jokainen oppii, kun jaksaa tehdä töitä sen eteen. Oikotietä ei ole, oppiminen vaatii vain aikaa ja ponnistelua eli harjoittelua, harjoittelua, harjoittelua. Tämä juuri on kungfun idea: aikaa ja omistautumista tiettyä pyrkimystä kohti. Ja mitä pidemmälle pääset, huomaat kuinka paljon on vielä opittavaa!

Qigong-harjoitukset jumppasalissa

Harjoittelupaikka

Kaikki harjoitukset ovat Seinäjoen keskustan tuntumassa Uimahalli-Urheilutalolla (Kirkkokatu 15). Taiji- ja wushuharjoitukset pidetään voimistelu- ja tanssisalissa, jossa on joustoparketti ja wushuun soveltuvat voimistelumatot, peilit ja venyttelytangot. Qigong-harjoitukset pidetään jumppasalissa, jossa on joustoparketti, peilit ja venyttelytangot. Pukuhuoneet löytyvät urheilutalon alakerrasta, Virusmäen Wushun käytössä ovat pukuhuoneet 9 (naisille) ja 10 (miehille).

Kesällä harjoitellaan ulkona puistossa.

Venyttelyä

Muu toiminta

Perusharjoittelun lisäksi järjestämme leirejä ja opintomatkoja sekä osallistumme muiden seurojen järjestämille leireille. Opettajanamme on vieraillut mm. Suomen Wushu-liiton päävalmentaja shifu Zhang Fang. Lisäksi teemme näytöksiä ja osallistumme lajin kilpailuihin. Voimme järjestää opetusta myös työporukoille ja osallistua tykytoimintaan.

Puistotreenit Sahalammen kentällä

Uimahalli-Urheilutalo, Kirkkokatu 15

 
Liikenne Hallakangas Mainos- ja muotoilutoimisto Semio Oy Seinäjoen sanomat