Info  
Ajankohtaista
Tapahtumakalenteri
Treeniaikataulu
Hinnat
Harjoittelu
Jäsenyys
Virusmäen Wushu ry
Yhteystiedot
  Lajit  
Wushu
Changquan
Nanquan
Taijiquan
Qigong
Perinteiset tyylit
Aseet
  Artikkelit  
Kuvat ja videot
Artikkelit ja kirjallisuus
Linkit
Arkisto
   
   
 
Yhteistyökumppanit
 
   
 

 

Arkisto

 

Vanhat tapahtumat 2020

 

Vanhat tapahtumat 2019

 

Vanhat tapahtumat 2018

 

Vanhat tapahtumat 2017

 

Vanhat tapahtumat 2016

 

Vanhat tapahtumat 2015

 

Vanhat tapahtumat 2014

 

Vanhat tapahtumat 2013

 

Vanhat tapahtumat 2012

 

Vanhat tapahtumat 2011

 

Vanhat tapahtumat 2010

 

Vanhat tapahtumat 2009

 

Vanhat tapahtumat 2008

 

Vanhat tapahtumat 2007

 

Vanhat tapahtumat 2006

 

Vanhat tapahtumat 2005

 

Vanhat tapahtumat 2004

Wushun kansainväliset taolu-kilpailun säännöt 1999 (IWUF)

 

Rules for International Wushu Taolu (Routine) Competition 1999

Wushun kansainväliset taolu-kilpailun säännöt 2005 (IWUF)

 

Taolu Competition Rules

Taijin historia

Tarujen mukaan taijin perusti legendaarinen Zhang Sanfeng, joka oli taolainen kuolematon, omintakeinen ja leikkisä, yli kaksimetrinen uskomaton taistelija, ulkoasultaan aina nuhruinen ja valtavan voimakas. Koska hän oli kuolematon, hän on saattanut elää milloin tahansa ja niin monet maininnat hänestä ja tarinat hänen elämästään antavat ymmärtääkin. Hän eli mm. vuorilla Yuan-dynastian aikana (1279-1368).

Juotuaan erään omituisen keitoksen päivänä muutamana hän vaipui syvään uneen ja uneksi, että hänelle opetettiin joukko kamppailuliikkeitä, jotka kaikki perustuivat täydelliselle periksi antamiselle. Hän alkoi harjoitella tekniikoita päivittäin, ja kahdessa vuodessa hänen ikääntynyt vartalonsa alkoi voimistua ja nuorentua. Hän uskoi löytäneensä elämän eliksiirin, jätti vuoret taaksensa ja suuntasi kohti sivistystä.

Vuonna 1459 Keisari Yingzun julisti hänet pyhimykseksi ja antoi hänelle lisänimen Kuolematon Mysteerien selvittäjä ja Muutosten paljastaja. Välittämättä sen suuremmin kuninkaallisesta suosiosta Zhang Sangfeng otti siipiensä suojaan opetuslapsen nimeltä Chen Chia Kou ja opetti tälle kaiken taijista. Chenin suku säilytti muodon salaisuuden yli 400 vuotta. Chenin jälkeläiset muokkasivat menetelmää ja tyyli jakautui kahteen haaraan.

Eräs rohdoskauppias oli palkannut yhden Chen perheen jäsenen opettamaan pojalleen taijia, ja kauppiaan palvelija Yang Luchan katseli ja opetteli salaa tyyliä, kunnes hänet hyväksyttiin oppilaaksi. Yang itse meni myöhemmin Beijingiin ja opetti keisarin vartijoille sisäistä nyrkkeilymenetelmäänsä. Siitä syntyi kuuluisa Yang-tyylin taji, jota harjoitellaan nykyään ympäri maailmaan.

 
Liikenne Hallakangas Mainos- ja muotoilutoimisto Semio Oy Seinäjoen sanomat